Celebration of Life
Jul
20
7:00pm 7:00pm

Celebration of Life

Kom samen met MPV Nederland voor een avond vol persoonlijke hommages, poëzie, live muziek en comedy, waarin wij de geweldige inspanningen huldigen van artiesten en activisten uit de moslimwereld die hebben gestreden tegen mensenrechtenschendingen, en pleiten voor gelijkwaardigheid van alle mensen.

Door deze heldhaftige activisten en strijders voor #FreedomOfExpression and #FreedomOfConscience, te gedenken, bevestigt MPV dat we anderen kunnen inspireren om hetzelfde te doen.

Dit jaar willen wij middels Celebration of Life musici en artiesten eren die zijn gevangen genomen, verbannen, of vermoord voor hun recht op vrijheid van meningsuiting gevat in creatieve expressie. Tijdens het evenement zullen uitgenodigde gastsprekers een meeslepend narratief voordragen (in de eerste persoonsvorm) over het leven van deze artiesten die vervolgd zijn voor hun strijd voor rechtvaardigheid en gelijkheid.

We zullen artiesten eren als Paradise Sorouri, één van Afghanistan's eerste vrouwelijke rappers. Zij leeft momenteel verborgen in haar thuisstad Herat wegens doodsbedreigingen van de Taliban; Amjad Sabra, een Pakistaanse Sufi zanger die in juni 2016 vermoord is door de Taliban voor zijn muziek; Hila Sedhighi, artieste en activiste, en één van Iran's meest gevierde dichteressen, leeft onder voortdurende bedreiging van arrestaties; Ashraf Fayadh, een Palestijnse poëet die sinds 2014 in gevangenschap in Saoedi-Arabië zit. Zijn terdoodveroordeling in 2016 is door acties van o.a. Amnesty omgezet in levenslange gevangenisstraf en 800 zweepslagen. Hun verhalen en inspanningen en die van vele andere artiesten en activisten, willen wij naar buiten brengen en eren zodat hun inzet voor de vrijheid van meningsuiting blijven voortleven, en anderen kan inspireren.

View Event →