Ontmoet Muslims for Progressive Values in Nederland!

  • Initiatives of Changes kantoor 10 Amaliastraat Den Haag, ZH, 2514 JC Netherlands

Muslims for Progressive Values is nu ook actief in Nederland en wil jou ontmoeten!

Waarom?

Vaak wordt gevraagd: ‘waar zijn de progressieve moslims?’ Waar zijn de moslims die voor mensenrechten zijn, voor democratie, voor vrouwenrechten en voor rechten voor LHBTI-personen? Om deze vragen te beantwoorden is Muslims for Progressive Values (MPV) in 2007 in het leven geroepen in Los Angeles. Resultaat? De beweging heeft zich wereldwijd verspreidt en is nu een globale NGO - ook in Nederland.

Wat?

In een informele setting wil MPV Nederland een ontmoeting faciliteren en een open dialoog op gang brengen (mede mogelijk gemaakt door Initiatives of Change Nederland). Tijdens de ontmoeting met MPV Nederland ligt de focus op het delen van verhalen. We zien vaak dat thema’s gelinkt aan islam en/ of moslims als tegenpolen benaderd wordt. Gevolg? Meer polarisatie. MPV Nederland laat zien dat islam en Nederland juist uitstekend op een positieve manier samengaan. Door over onze achtergrond en het werk van MPV te vertellen, geven we je een beeld van wat progressiviteit in relatie tot islam inhoudt.

MPV Global

Onze MPV Global afgevaardigde Shafferan Sonneveld zal spreken over het globale werk van MPV en onze projecten. Zij vertelt ons zo meer over hoe onze lokale Nederlandse ervaringen met islam verbonden zijn aan ervaringen in de hele wereld. 

Ben jij er ook bij? Meld je via onderstaand formulier aan. Voor meer info klik hier.

Name *
Name