Champions

Op deze pagina willen we graag het werk dat de #ImamsForShe Champions uitvoeren belichten. Onze 31 #ImamsForShe Champions uit Bahrein, Burundi, Tunesiƫ, Engeland en de Verenigde Staten richten de aandacht op de benarde situatie van vrouwen en meisjes in hun gemeenschappen, en roepen hun gemeenschappen actief op om de status van vrouwen en meisjes te verbeteren.

de verenigde staten

In maart 2016 organiseerde MPV een evenement tijdens de 60e Session on the Commission on the Status of Womenin New York. Er werden drie workshops door onze #ImamsForShe Champions gegeven aan beleidsmedewerkers, organisaties en religieuze leiders over vrouwenbesnijdenis en genitale verminking, kindhuwelijken en gedwongen huwelijken, en toegang tot educatie.

Tunesiƫ

In february 2016 hield MPV een bijeenkomst voorTunesische 30 progressieve imams en islamitische geleerden om samen een beweging op te richten tegen de opkomst van misogyne overtuigingen die voortvloeiden uit de verspreiding van islamisme (politieke islam) en Daesh (ISIS).

BurundiE

In October 2015 bekrachtigden 26 imams van de Alliance des Imams du Corridors Nord Pour Le Developpement Humanitaire (AICNDH) hun steun aan het #ImamsForShe initiatief door deze declaratie te ondertekenen.

In de Noorden van Burundi werden van november 2015 tot januari 2016 twaalf khutba's (vrijdagpreken) gegeven over vier onderwerpen:

  1. Hoe profeet Muhammad (vzmh) zijn vrouwen behandelde.
  2. Het belang van toegang tot educatie voor moslimvrouwen en meisjes.
  3. De rol van vrouwen in humanitaire hulp.
  4. De mensenrechten van vrouwen in de islam.

AICNDH organiseert van april tot junie 2016 een serie van conferenties op universiteiten en scholen in Burundi. Meer informatie hierover volgt nog.