MPV heeft haar beoordeling voor de Universal Periodic Review (een rapportage-systeem dat de Verenigde Naties gebruiken om te analyseren in hoeverre haar lidstaten zich aan de verdragen en afspraken over mensenrechten houden) nu publiekelijk gemaakt!

In ons rapport wordt gedemonstreerd dat door de groeiende polarisatie ook racistische, islamofobe en xenofobe houdingen en gedragingen hebben verergerd, en dat deze discriminatie van werkelijke of vermeende moslims, vluchtelingen en asielzoekers, niet-westerse allochtonen, vrouwen en LGBTQI-demografie tot gevolg hebben, zowel op sociaal, cultureel, als wel als politiek gebied.

Lees het volledige rapport hier.

Op dit moment zijn de meeste van onze materialen alleen nog in het Engels beschikbaar. Aan de Nederlandse vertaling wordt hard gewerkt. Wel vind je hier in het Nederlands onze;

In het Engels zijn onder andere de volgende materialen beschikbaar;

Op onze website www.mpvusa.org vind je nog veel meer informatieve materialen met betrekking tot vrouwenrechten, homoseksualiteit in islam, interreligieuze huwelijken en verklaringen over apostasie, blasfemie, vrijheid van geloof, en vrijheid van meningsuiting.