Steun MPV

MPV Nederland timmert hard aan de weg om tolerante en inclusieve interpretaties van de islam te promoten. Om dat onafhankelijk van politieke en economische factoren te kunnen doen, zijn wij afhankelijk van jou hulp! Wil je weten waar jouw donatie aan besteed wordt? Hieronder vindt je zomaar een greep uit de projecten en initiatieven waar wij aan werken.

Jouw ondersteuning is even belangrijk als de inzet van onze vrijwilligers: ons werk zou zonder niet mogelijk zijn. Jouw toewijding tot een progressieve en inclusieve islam maakt echt verschil in het dagelijks leven van mensen wereldwijd.

Wanneer je wilt dat jouw donatie aan een specifieke activiteit besteed wordt, laat het ons weten en wij zorgen ervoor!

Ben je ook al tijden op zoek naar een moskee waar je jezelf kan zijn? Zou je bij een verdiepende cursus over de islam ook wel eens wat anders willen leren dan rigide opvattingen? Beleidt je de islam vanuit liefde en mededogen, maar zie je dat niet altijd terug?

Sluit je bij ons aan! Meld je aan voor onze activiteiten, nieuwsbrieven, of draag zelfs je steentje bij als vrijwilliger.

Wil je weten waar jouw donatie aan besteed wordt? Hieronder vindt je zomaar een greep uit de projecten en initiatieven waar wij aan werken.

IJ foto.png

Inclusive Jum'a

Ongeveer eenmaal per maand houden wij een Inclusive Jum'a (vrijdaggebed). Om maandelijks een veilige en comfortabele plaats te bieden voor iedereen die samen Allah swt wil gedenken maken wij kosten als locatiekosten, reiskosten voor de imams, etc.

 

20170405_130636[1].jpg

Onderzoek en advocacy

Wij geven voorlichting over zowel islamofobie en moslimdiscriminatie in Nederland als discriminatie en marginalisatie van minderheden in moslimgemeenschappen. Wij delen onze onderzoeken, verklaringen, en schaduwrapporten met diplomaten, beleidsmakers, civil society en het brede publiek.

 

 

Theologische publicaties

Wij doen onderzoek, schrijven rapporten en artikelen, en vertalen relevante stukken om ze voor het Nederlandstalige publiek toegankelijk te maken.

Onze focus ligt hierin op:
- Universele mensenrechten (inclusief de rechten van meisjes en vrouwen in de islam en de rechten van LHBTQI-personen),
- Seksuele diversiteit in de islam
- Historische context van hedendaagse jurisprudentie
-Ethiek in de islam en hedendaagse kwesties

Lees meer over onze standpunten over deze onderwerpen in onze positieverklaringen.